سرور چیست؟ | کاربرد انواع Server و تفاوتهای آن
سرور چیست؟
مفهوم Server یا سرور در دنیای کامپیوتر میتواند تعاریف مختلفی داشنه باشد، اما اگر بخواهیم بهطور کلی به معنی سرور بپردازیم، اینگونه تعریف میکنیم: سرور به سیستم کامپیوتری گفته میشود که وظیفه سرویسدهی و ارائه خدمات به سایر سرویسهای کامپیوتری که به آنها کلاینت (Client) گفته میشود را دارد. کاربرد سرورها متفاوت هستند. انواع سرور داریم که هر کدام وظایف مختلفی دارند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با Server چیست؟ و انواع Server آشنا شویم.
در این مقاله با موضوعات زیر آشنا خواهیم شد:
- سرور چیست؟
- کاربرد سرور چیست؟
- تفاوت کامپیوتر (Server) با کامپیوتر معمولی (Client) چیست؟
- تفاوت هاست با سرور چیست؟
- انواع سرور بر اساس سیستمعامل
- انواع سرور بر اساس موقعیت جغرافیایی
- انواع سرور بر اساس نوع و تخصیص منابع
- انواع سرورها بر اساس کاربرد آنها
- سوالات متداول درباره سرور و انواع آن
سرور چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، سرور به یک سیستم کامپیوتری گفته میشود که در آن اطلاعات ذخیره شده است و تمام سیستمهای کامپیوتری معمولی دیگر دیگر که کلاینت (Client) نام دارند، به آن وصل میشوند و از اطلاعات آن استفاده میکنند.
سرورهای کامپیوتری نسبت به کامپیوترهای معمولی (Client) دارای منابع سختافزاری (رم، هارد، پردازنده و…) قویتری هستند. سرورها باید کل 24 ساعت شبانه روز روشن باشند. اگر به هر دلیلی سرور خاموش شد، اطلاعات در آن قابل مشاهده نخواهد بود.
کاربرد سرور چیست؟
سرورها کاربردهای متفاوتی دارند اما در این جا به سرور سایتها میپردازیم.
تمام اطلاعاتی که در صفحات سایتها مانند: عکس، ویدئو، متن، نمودار، قالب سایت و… مشاهده میکنید در سرورها ذخیره شدهاند.
سرور نیز خود یک کامپیوتر است اما نسبت به کامپیوترهای معمولی که با آن سروکار داریم، سختافزار قویتری دارند.
کاربران از کامپیوترهای معمولی (Client) وقتی یک صفحه از سایت را در مرورگر باز میکنند، در حقیقت به کامپیوتر Server که اطلاعات سایت در آن ذخیره شده است یک درخواست (Request) جهت نمایش اطلاعات آن صفحه ارسال میکنند.
این درخواست به سرور ارسال میشود و سرور متناسب با آن صفحه، اطلاعات آن را پاسخ (Response) میدهد و ما آن را در قالب تصاویر، متنها، ویدئوها و… مشاهده میکنیم. سرور همیشه باید روشن باشد در غیر این صورت نمیتوانیم وارد سایت شویم و اطلاعات موجود در آن را مشاهده کنیم.
برای ایجاد یک سایت باید علاوه بر سرور، یک دامنه نیز تهیه کنید.
شما می توانید برای مشاهده مقالات درباره شبکه از این لینک استفاده نمایید.